Eigen ontwerpen

EIGEN ONTWERPEN
Naast het maken van uniek maatwerk maak ik ook eigen ontwerpen. De ene keer is het een prachtige stoel, de andere keer een klein kastje om dierbare voorwerpen in op te bergen. Bij dit soort projecten ga ik ook graag een samenwerking aan met een andere maker. Deze werken zijn te zien in galeries en op exposities.

 

Queen Madrone
Een elegant kastje op pootjes. Dat ik maakte op de College of the Redwoods, Fort Bragg, CA.
Aardbeienhout, esdoorn, Port Orford ceder, bergmahonie. Schellak
138,2 x 32,5 x 17,8 cm

Schrijfkist
Is permanent te bezichtigen op Landgoed Middachten, De Steeg.
Gemaakt voor het 1BOOM project i.s.m. met Leo Hoegen, mijn vader.
Wij zijn beide ambachtslieden, beginnen met dezelfde grondstof (hout) maar eindigen met een totaal verschillend eindproduct. In dit kistje zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het papier is gemaakt van mijn ‘restmateriaal’, schaafkrullen e.d.
Inhoud: A4- en A5 papier, enveloppen, aantekeningen boekje en houten pen.
Eikenhout, messing, bladgoud. Schellak
39,2 x 25,2 x 11,5 cm

Kunstboekenplank
Voor al je kunstboeken. Die je veel wilt zien en doorbladeren en niet in de gewone boekenkast passen.
Afvalbak mahonie, berkenmultiplex. Hardwax
64 x 39 x 14 cm

Wandtafel
Handig voor in de hal, met familieagenda, sleutels etc. Als kookboekenstandaard in de keuken, muziekstandaard in je werkkamer of opmaaktafel in de slaapkamer.
Olijfessen met golvende draad, berkenmultiplex. Hardwax
64 x 39 x 14 cm

COMPONEREN
Deze meubels maak ik vaak aan de hand van een kleine schets; zelden is het helemaal uitgewerkt op tekening. Het hout heeft veel te zeggen en geeft vaak al richting aan.
Elk detail is doordacht en soms krijg ik iets in de schoot geworpen of ontstaat het als vanzelf. Eigenlijk is dit niet meer meubelmaken maar veel meer meubelcomponeren. Het is een constant luisteren naar wat er wil ontstaan.

MIJN STIJL
In deze eigen ontwerpen volg en zoek ik mijn eigen stijl. Leidend in deze stukken is mijn passie voor ronde vormen en voorliefde om alles schavend gestalte te geven. Vaak is er een duidelijke symmetrie te zien die ergens op verrassende wijze wordt doorbroken.
De vormen die ik gebruik zijn vaak ingetogen en lijken simpel. Kleine details beginnen pas op te vallen nadat je het stuk vaker hebt bekeken. Grotere samenhang en ritme werken langzaam op je in. Je kunt het vergelijken met het kruiden van eten: teveel peper schreeuwt je tegemoet en belemmert wat je zou moeten proeven, terwijl een fijnere balans steeds kleine nuances blootgeeft die het proeven tot een ontdekkingsreis maken.

VRIJ WERK KOPEN
Heb je interesse in zo’n bijzonder, vaak uniek stuk? Dit werk is te koop en noem ik “het antiek van toekomst”. Bel of mail me, voor een afspraak om het stuk te bekijken.